Toegankelijke, kwalitatieve en betaalbare zorg vraagt om een andere wijze waarop de zorg georganiseerd wordt. Om deze verandering te realiseren, zal er een andere koers gevaren moeten worden. Een andere koers vraagt om een andere manier van denken en werken, waardoor er tevens nieuwe projecten ontstaan. Vanuit onze visie zijn project- en verandermanagement dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op de vraag hoe gaan we deze veranderingen realiseren, kan geen eenduidig antwoord gegeven worden. Elke vraag en situatie is immers weer anders. Dit neemt niet weg dat er veel verschillende projectmanagementmethoden zijn. Te denken valt aan Prince2, Agile, Scrum, Lean, Six Sigma, PMI en IPMA.

Wij zullen projecten in de zorg metname vanuit een IPMA benadering aanvliegen omdat IPMA methode onafhankelijk is. IPMA richt zich tevens sterk op de contextuele en gedragsmatige competenties, oftewel competenties en vaardigheden die nodig zijn om veranderingen in de zorg succesvol te leiden.

Aangezien IPMA methode onafhankelijk is, passen wij tevens vaak een LEAN mindset toe in onze aanpak. Lean is een bedrijfsfilosofie en een manier van werken die gericht is op het creëren van waarde voor de klant (cliënt/ patiënt) en het continu verbeteren van de zorg door het verwijderen van verspilling. Oftewel een manier van denken die erg aansluit bij de veranderingen die wij binnen de zorg willen realiseren.